U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

One Pan puree met kipshoarma, paprika en ijsbergsla

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g kipfiletreepjes
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tl shoarmakruiden
  • 150 g tuinerwten (diepvries)
  • 200 g fijngesneden ijsbergsla (koelvers)
  • 100 ml knoflooksaus

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de kipreepjes in 4 minuten goudbruin. Schep af en toe om. Snipper intussen de uien en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Bestrooi de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak nog 1 minuut. Schep de kipshoarma op een bord en houd onder een deksel warm.
  • Schep de uien met de paprika door het bakvet en bak 4 minuten. Voeg de laatste minuut de erwten toe.
  • Voeg de puree toe. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Neem de groentepuree van het vuur. Schep er de kipshoarma en de ijsbergsla door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de knoflooksaus.
  • Liever zonder vlees? Vervang de kipfiletreepjes door plantaardige kipstukjes of tofureepjes.
  • Kipshoarma, paprika, knapperige ijsbergsla en knoflooksaus gecombineerd met romige puree. Van deze nieuwe shoarmavariant kan niemand genoeg krijgen!
  • Tip: Bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
  • Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Fijne kruiden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 470 kcal
  • 20 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 28 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen